Pozicije Umaštine od davnina su bile poznate po plodnom i obrađenom tlu bogato mineralima koji  je važan preduvijet  za proizvodnju vina, maslinovih ulja i ostalih poljoprivrednih proizvoda visoke kakvoće.

Naša "Crvenica" ili "Terra Rossa" je tlo mediteranskog i submediteranskog područja sastavljena od vapnenca , željeznih oksida ,aluminija i raznih micro i macro elementa koji joj daju crvenu boju po kojoj je dobila ime .

Kod nas je duboka ponegdje lesivirana i pogoduje prostiranju korijenovog sustava u najdublje profile tla. Štiti vinovu lozu za vrijeme lijetnih suša i obogačuje vina tipičnom mineralnom notom .

Naši su vinogradi smješteni na samoj razini mora što pogoduje stalnoj prozračnosti s jedne strane okrenuto Jadranu ,s druge Alpama blizu naselja Seget kraj Umaga na blago brežuljkastoj vinskoj ravnici nalaze se pozicije Boschetto i Makale.

Sadnja u smjeru Sjever-Jug , stari trsovi , vinogradi visoke gustoće po hektaru niske rodnosti i ekološka osvještenost omogučuju nam vrhunsku primarnu tvar koja je prvi i najvažniji korak u proizvodnji vrhunskih vina .

Tako pažljivim radom u vinogradu započinjamo stvarati naša buduća vina da bi u podrumu sačuvali doživljaje prirode i plemenitog Istarskog terroira.

Na kraju čovjek odnosno mi  , koji imaju je zadatak da svojom marljivošću i poznavanjem najsuvremenijih vinarskih tehnologija u skladu sa tradicijom sačuvaju specifičnost Istarskog terroira.

Image verification

Vina Fiore, Umag, IstraVINA FIORE

Sarbarica bb,
52 470 Umag - Istra

+385 52 732 118
+385 95 501 1555

fiore.vina@gmail.com

 

Vina Fiore poštuje vašu privatnost te je u potpunosti u skladu sa novom Uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine.

ArrowPopunjavanjem kontakt forme ili slanjem elektroničke pošte putem ove stranice dajete suglasnost (privolu) za obradu osobnih podataka u svrhu ispunjenja vaših upita.

chateau
FIORE VINO@ All right reserved. Created by ProBiz